Vintage "Original Christmas Tree" juleporcelæn CUTHBERTSON

185,00

Jeg kan ikke forestille mig noget porcelæn, der egner sig bedre til et julebord. Dekorationen med juletræet er utroligt charmerende - men det findes faktisk i forskellige udgaver:

SPODEs "Christmas Tree" design går helt tilbage til 1930'erne og var en succes lige fra starten. CUTHBERTSONs "original Christmas Tree" blev født allerede i 1920'erne.

Amerikaneren Fred Cuthbertson ejede stormagasinet "Plummer's Store" i New York, og han begyndte at fremstille sit eget juleporcelæn, som kom til salg i forretningen. Designet skulle selvfølgelig være amerikansk, så træet fik en stjerne på toppen og masser af gaver under grenene. Porcelænet blev fremstillet i USA frem til anden verdenskrig og derefter også i England.

Spode udgaven fra 1938 har ikke en stjerne på toppen, men derimod en julemand. Designeren kendte efter sigende ikke den engelske tradition med en engel i toppen af træet, og han kendte i øvrigt heller ikke den amerikanske tradition med julegaver under træet. Men sådan blev det, og smukt ser det ud.

Det er sjovt at sammenligne de to design, der er så ens og dog så forskellige. I årenes løb har der også været udgaver med røde bånd, men det blev det grønne, der holdt ved.

Selv om designet er gammelt, er porcelænet af nyere dato, og dermed kan det - meget praktisk - gå i vaskemaskine og mikroovn. 

Inspiration
spacer